Storitve


Ambulanta je namenjena samoplačniškim pacientom. Svoje delo časovno in strokovno natančno načrtujemo, zato v čakalnici praviloma ni daljšega čakanja.

Prvi obisk

Na terminu prvega obiska se z vami spoznamo, vam pozorno prisluhnemo in vas seznanimo z načinom dela v naši ambulanti. Po pogovoru sledi natačen zobozdravniški pregled ter odstranjevanje zobnega kamna in oblog (če jih imate). V kolikor imate akutne težave, se le-te rešujejo najprej.

V primeru, da situacija v vaših ustih zahteva kompleksno obravnavo:

  • parodontološko zdravljenje
  • puljenje
  • koreninsko zdravljenje
  • zalivke
  • kombinirane protetične rešitve
  • ostalo
vam v okviru posebnega termina predstavimo naše ugotovitve pri pregledu, možne terapevtske rešitve ter finančni vložek s plačilno dinamiko.

Preventiva

Preventiva in kontrolni pregledi

V naši ambulanti posvečamo veliko pozornosti preventivi, zato poudarjamo pomembnost rednih kontrolnih pregledov tudi po končanem zdravljenju pri nas. Na kontrolnem pregledu bomo ugotovili, kakšno je stanje vaših zob, protetičnih nadomestkov (če jih imate), obzobnih tkiv in celotne ustne votline. Le na takšen način lahko vzdržujemo stanje, ki smo ga dosegli s terapijo, in v primeru potrebe pravočasno ukrepamo.

Estetske zalivke

Estetske zalivke iz najsodobnejših materialov

Na zobeh, ki jih je napadla zobna gniloba (karies) ali imajo stare in neustrezne zalivke, naredimo estetske zalivke (plombe) iz najsodobnejših materialov, ki se prilagodijo barvi zob. Izdelava estetskih zalivk zahteva maksimalno natančnost in za to potreben čas, katerega boste v naši ambulanti zagotovo deležni.

Protetika

Fiksni in snemljivi protetični nadomestki

Naredimo vam snemljive in fiksne protetične nadomestke ter kombinacijo obeh (totalne proteze, delne proteze z ulito bazo z vidnimi zaponami ali brez vidnih zapon, proteze na koreninskih kapicah, nazidke, kovinsko porcelanske prevleke in mostičke, brezkovinske porcelanske prevleke in mostičke na ogrodju iz cirkonijevega dioksida). V času izdelave novih protetičnih nadomestkov vam izdelamo začasne (»žabice«, imediatne proteze, začasne prevleke in mostičke – provizorije).
Z našim zobotehničnim laboratorijem nas povezujejo leta uspešnega sodelovanja. Rezultat tega sodelovanja, ki temelji na strokovnosti in zaupanju, so naši zadovoljni pacienti.

Ostale zobozdravstvene storitve

Širok spekter zobozdravstvenih storitev

Poleg omenjenih storitev opravljamo tudi ostale zobozdravstvene storitve za odrasle. V primeru, da situacija v vaših ustih zahteva specialistično obravnavo, vas napotimo h kolegom specialistom, s katerimi že vrsto let uspešno sodelujemo (so specialisti za parodontologijo, čeljustno kirurgijo in implantologijo ter ortodontijo).